Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Yerleşkesi Tavşanlı Yolu 10. km KÜTAHYA
Tıp Etiğinde Drama Sunumları Başladı

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tıp Fakültesinde, öğrencilerin etik düşünme becerilerini geliştirmek ve hekimlik mesleğinin insani yönünü pekiştirmek amacıyla düzenlenen Tıp Etiğinde Drama Sunumları başladı.
Deontoloji ve Tıp Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nuriye Değirmen’in danışmanlığında yürütülen Tıp Etiğinde Drama seçmeli ders kapsamında hayata geçirilen bu etkinlikte öğrenciler, hasta-hekim ilişkileri, etik ikilemler ve profesyonel tutum gibi konuları sahneleyerek canlandırıyor. Gerçek yaşamdan esinlenen senaryolarla hazırlanan sunumlar, etik ilkelerin klinik uygulamalardaki karşılıklarını sorgulama fırsatı sunarken aynı zamanda empati, iletişim ve ekip çalışması becerilerini de destekliyor.
Deontoloji ve Tıp Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nuriye Değirmen, sunumlara katkı sağlayan tüm öğrencilere teşekkür ederek, tıp etiğinde dramatizasyon yönteminin öğrencilerin mesleki değerlerle daha erken ve anlamlı bir şekilde tanışmalarına olanak sağladığını ifade etti. Etik eğitimi destekleyen bu yöntemin, teorik bilgilerin kalıcı hâle gelmesinde önemli bir katkı sunduğunu belirten Değirmen, öğrencilerin bu süreçte hem keyif aldıklarını hem de eğlenerek öğrendiklerini gözlemlediklerini söyledi.
15.04.2025
Resim Galerisi




Son Haberler

Tıp Fakültesinde Dönem V Öğrencileri İçin Anastomoz Uygulamalı Eğitimi Gerçekleştirildi

Tıp Fakültesinde Koruyucu Aile Semineri Düzenlendi

TEÖK (Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulu) Toplantısı Gerçekleştirildi

Patoloji Anabilim Dalında Uzmanlık Eğitimi Bitirme Sınavı Başarısı - Sümeyye Sumru TUNÇ

Tıp Etiğinde Drama Sunumları Başladı
Tüm Manşetler