Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Yerleşkesi Tavşanlı Yolu 10. km KÜTAHYA
Tıp Etiğinde Drama Sunumları Başladı

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tıp Fakültesinde, öğrencilerin etik düşünme becerilerini geliştirmek ve hekimlik mesleğinin insani yönünü pekiştirmek amacıyla düzenlenen Tıp Etiğinde Drama Sunumları başladı.
Deontoloji ve Tıp Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nuriye Değirmen’in danışmanlığında yürütülen Tıp Etiğinde Drama seçmeli ders kapsamında hayata geçirilen bu etkinlikte öğrenciler, hasta-hekim ilişkileri, etik ikilemler ve profesyonel tutum gibi konuları sahneleyerek canlandırıyor. Gerçek yaşamdan esinlenen senaryolarla hazırlanan sunumlar, etik ilkelerin klinik uygulamalardaki karşılıklarını sorgulama fırsatı sunarken aynı zamanda empati, iletişim ve ekip çalışması becerilerini de destekliyor.
Deontoloji ve Tıp Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nuriye Değirmen, sunumlara katkı sağlayan tüm öğrencilere teşekkür ederek, tıp etiğinde dramatizasyon yönteminin öğrencilerin mesleki değerlerle daha erken ve anlamlı bir şekilde tanışmalarına olanak sağladığını ifade etti. Etik eğitimi destekleyen bu yöntemin, teorik bilgilerin kalıcı hâle gelmesinde önemli bir katkı sunduğunu belirten Değirmen, öğrencilerin bu süreçte hem keyif aldıklarını hem de eğlenerek öğrendiklerini gözlemlediklerini söyledi.
15.04.2025




Son Haberler

Özel Çalışma Modülü ve Sosyal Sorumluluk Projeleri, I. Medifest Bilim Şenliği’nde Poster Olarak Sergilendi

“Bir Pati de Sen Uzat“ Projesiyle Sevimli Dostlara Destek

KSBÜ Tıp Fakültesi Öğrencisi Eslem ALTIN’a Teşekkür Belgesi Takdim Edildi

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) ile Yeşilay Kütahya Şubesi iş birliğiyle “Tütün Mücadelesinde Güncel Durumun Gözden Geçirilmesi Sempozyumu” düzenlendi.

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen 1. Bilim Şenliği “Medifest”, Hekim Sinan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.
Tüm Manşetler