Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Yerleşkesi Tavşanlı Yolu 10. km KÜTAHYA
D.P.Ü. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kraniyoplasti Ameliyatında Üç Boyutlu Teknoloji Kullanıldı
D.P.Ü. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kraniyoplasti (Kafatası Şekillendirme) Ameliyatında Üç Boyutlu Teknoloji Kullanıldı
D.P.Ü. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Kliniği ve İleri Teknoloji Merkezinin (İLTEM) ortak çalışmasıyla Türkiye’de sadece birkaç merkezde yapılabilen uygulama Kütahya’da yapıldı. D.P.Ü. Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Emre Aydın, Beyin ve Sinir Cerrahisi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Kaya ve Dumlupınar Üniversitesi İLTEM Müdürü Doç. Dr. Gürsel Yanık tarafından yapılan çalışma Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. İsmail Zehir ve Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Sabahattin Altıntaş tarafından takdirle karşılandı.
Yrd. Doç. Dr. H. Emre Aydın yapılan başarılı çalışmayı anlattı.
“ Kranioplasti yani kafatası şekillendirme ameliyatı travma, tümör veya benzeri nedenlerle ameliyat edilmiş hastalarda oluşan kemik defekti bölgesini onarmak için uygulanır. Dumlupınar Üniversitesi, Tıp Fakültesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniği ve İLTEM ortak çalışmasıyla Türkiye’ de sadece birkaç merkezde yapılabilen uygulama sayesinde ameliyat süresi kısalmakta, hastanın defekti tam olarak kapatılabilmekte ve sonuçta hastalarımız şifa ile taburcu edilebilmektedir.
Beyin Cerrahisi Kliniği olarak Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. İsmail Zehir ve Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Sabahattin Altıntaş’ın destekleri sayesinde ekibimiz ile çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören böyle bir işbirliğinin kendisini mutlu ettiğini belirterek şunları söyledi. “Öncelikle hastamıza geçmiş olsun. Bu çalışma hasta için hem sağlık açısından hem de estetik açısından çok önemli. Bu tür çalışmalar hem ilimiz için hem de Üniversitemiz için güzel çalışmalar hocalarımızı tebrik ediyorum” diyerek öğretim üyelerini kutladı.
59 yaşında ki hasta ise; “Operasyondan sonra normal hayatına devam ettiğini, hiç bir zorlukla karşılaşmadan bütün işlemlerinin yapıldığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.”
Son Haberler
Tıp Fakültesinden Paydaşlarla Güçlü İş Birliği Adımları
Acil Tıp Anabilim Dalında Uzmanlık Eğitimi Bitirme Sınavı Başarısı - Mehmet Can ER
Acil Tıp Anabilim Dalında Uzmanlık Eğitimi Bitirme Sınavı Başarısı - Behçet DEMİR
PAYDAŞ ZİYARETLERİ GERÇEKLEŞTİRİLMEYE DEVAM EDİYOR
AKADEMİSYENİMİZDEN SPİNAL SEMPOZYUMUNDA SUNUM
Tüm Manşetler